mokkibanneri1
 

Pinnun tila sijaitsee Pertunmaalla Hartosenpään kylässä, Etelä-Savon eteläisimmässä osassa. Järven nimi Savon Hartonen kertoo mökkien sijainnista Savon ja Hämeen rajaseudulla. Viereinen samankokoinen järvi on nimeltään Hämeen Hartonen.

Tilan päärakennuksen on rakentanut 1830-luvulla Adam Pinnu, jonka mukaan tila on saanut nykyisen nimensä. Wahlmanin suku on tullut tilalle vuonna 1886.  Vanhempani Aili ja Mikko Wahlman ovat vuokranneet mökkejä maatalouden sivuelinkeinona vuodesta 1970. Toimintaa on laajennettu tällä vuosituhannella. Olen toiminut tilalla neljännen polven yrittäjänä vuodesta 2002.

 

 ilmakuva  hyvatietaa isannat

 

 

Perinnemaisema on ajalta, jolloin karja on käyskennellyt pelloilla, niityillä ja metsissä. Vanhojen karttojen mukaan alue on ollut viljeltynä ainakin 1700-luvulta saakka. Katajat, vanhat niityt ja kivirauniot ovat merkkejä viljelyksestä. Pinnu on ollut maanviljelys- ja lypsykarjatila niin pitkään kuin tiedossamme on. Nykyään lypsykarjaa ei enää ole, mutta harjoitamme peltoviljelystä ja eläinten laidunnusta yhteistyössä naapurin kanssa.

Vaalimme toiminnassamme perinteitä ja ylläpidämme vanhoja rakennuksia. Olemme rakentaneet riihitalliin pärekaton ja alkaneet kunnostaa virkistyskäyttöön historiallista maisematietä. Tämä 1500-luvulta peräisin oleva tie oli muinoin osa suurta Savontietä, sittemmin se tunnettiin vanhana viitostienä. Maitolaituri sekä niittyjen ja metsälaitumien ympärille pystyttämämme perinneaidat ohjaavat mökkivieraamme perille.

Mökkiyrittäjänä toimin puolisoni Tuomo Törnroosin sekä perheeni avustamana. Tilan hoidon ja yrittäjyyden lisäksi toimin kädentaitojen opettajana, puolisollani on pankkitausta. Tervetuloa virkistymään ja nauttimaan tunnelmallisesta maaseutuympäristöstä.

 

 
        

                                                nimmarit

 

                      heinäseiväs50